Tomos SM125 Replica Cup

Vse kar se tiče mopedov
Kavka.
kriva felna
Prispevkov: 54
Pridružen: To Okt 05, 2010 3:50 pm

Tomos SM125 Replica Cup

Odgovor Napisal/-a Kavka. »

Pozdravljeni,

sedaj bom šel delati izpit za 125ccm, in razmišljam o nakupu tega motorja. Zdej pa nekaj sem slišal, vendar nevem če ravno za ta motor, da ima od yamahe mašino in da je nasploh "jajc od motorja." Zanima me zdej vaše mnenje, ker mi motor res sede, je supermoto kategorije pa še Akrapovič gre gor. Perfektno za moj okus in tud zgleda res bombastično. Vseeno pa nočem z glavo skozi zid, tko da bi bil tudi vesel če mi predlagate še kakšen drug 125ccm motor, ne preveč drag- rabljen naj bo največ 2000€.

Lep pozdrav, Kavka
golnar
Mojster
Prispevkov: 1734
Pridružen: Po Apr 19, 2010 11:29 pm

Re: Tomos SM125 Replica Cup

Odgovor Napisal/-a golnar »

mašina je ista kot od yamahe xt 125cc. samo če primerjaš tomosa z jamahco, je tomos večji in ima menda boljšo opremo (vilice, amortizer, bremze,...)
"It is remarkable how similar the pattern of love is to the pattern of insanity."
Uporabniški avatar
aljo69
el presidente
Prispevkov: 6818
Pridružen: Po Avg 10, 2009 1:53 pm
Kraj: Celje

Re: Tomos SM125 Replica Cup

Odgovor Napisal/-a aljo69 »

yamaha DT 125 ;) je 2t ampak ni tko drago vzdrževanje pa to ... moč je pa spodobna :) bo filus povedu več :)
Uporabniški avatar
cerar
Mojster
Prispevkov: 1502
Pridružen: To Sep 22, 2009 5:26 pm

Re: Tomos SM125 Replica Cup

Odgovor Napisal/-a cerar »

če bi jst kupval 125 2t bi vzel Aprilio SX 125 ali pa Aprilio RS 125 2t
http://www.shrani.si/f/f/DQ/4VxWYUM5/ap ... 5-0032.jpg
Live life at full throttle! :)
No cams... no valves... no problems 2STROKE!
PVL
Mojster
Prispevkov: 643
Pridružen: To Sep 08, 2009 9:28 pm

Re: Tomos SM125 Replica Cup

Odgovor Napisal/-a PVL »

Z nakupom tomosa 125 neboš zgrešil nič. Mašina je zelo hvaležna,dela skos,samo olje je treba menjat oz. dotočit včasih,poraba je majhna,vozne lastnosti so dobre,mašina je boljša kot na yamahi xt 125. Tudi vzmetenje je za ta denar kar dobro. Uglavnem če kupuješ 125 4t supermoto je to to.
KVAS
Mojster
Prispevkov: 1733
Pridružen: To Maj 11, 2010 7:02 pm
Kraj: Domžale

Re: Tomos SM125 Replica Cup

Odgovor Napisal/-a KVAS »

PVL napisal/-a:Z nakupom tomosa 125 neboš zgrešil nič. Mašina je zelo hvaležna,dela skos,samo olje je treba menjat oz. dotočit včasih,poraba je majhna,vozne lastnosti so dobre,mašina je boljša kot na yamahi xt 125. Tudi vzmetenje je za ta denar kar dobro. Uglavnem če kupuješ 125 4t supermoto je to to.
Se popolnoma strinjam z Vidom. Motor je super, poza je ful bolša kot na XT(sedi se višje in balanca je širša). Ga je mel brat kar en lep čas in motor je skos delu ko urca+tega da je bil še powerkit notr. Edino nagajale so mu prednje vilce ki so začele puščat, ampak ko je zamenu semering je blo spet ql. Tkoda kot je blo rečeno nemorš s tem motorjem falit nič ker je vse tok simpl in dokaj kvalitetno narjeno. Res da ne gre tok kot 2T, je pa vzdrževanje toliko cenejše.
Uporabniški avatar
si_me
auspuh
Prispevkov: 873
Pridružen: Pe Okt 16, 2009 6:27 pm

Re: Tomos SM125 Replica Cup

Odgovor Napisal/-a si_me »

naj še sam dodam nekaj zadev.. motor sem imel namen kupiti nov.. vendar sem na forumu ki ga nesmem imenovati bral neverjetne stvari: od rednega odpovedovanja zadnje zavore, puščanje semeringov sprednje zadnje vzmetenje, no name prednje vilice, crkovanje elektrike, žarnic, pregrevanje zavor ki naj bi bilo odpravljeno pri replica cup... redno zapečen oziroma črn smernik pri izpuhu.. slaba dobavljivost rezervnih delov (še posebej ogrodje nihajke ipd.) delovala naj bi samo mašina pa še to ker je od yamahe.. motorja priznam si ne lastim in nemorem trditi da je vse to res ampak to kar sem prebral na tistem forumu me je odvrnilo od nakupa novega Tomos 125 replica cup..

btw menda so jih nehali proizvajati ker so šli v - z garancijskimi popravili.

in še za nameček:
vsi imajo isti ključ :lol:

če je post nesramen in neprimeren ga lahko brišete ;)
Uporabniški avatar
Pata
moped
Prispevkov: 2043
Pridružen: To Feb 01, 2011 3:16 pm
Kraj: Slap - (Okolica Vipave) - Primorska
Kontakt:

Re: Tomos SM125 Replica Cup

Odgovor Napisal/-a Pata »

Sime*1995 napisal/-a:naj še sam dodam nekaj zadev.. motor sem imel namen kupiti nov.. vendar sem na forumu ki ga nesmem imenovati bral neverjetne stvari: od rednega odpovedovanja zadnje zavore, puščanje semeringov sprednje zadnje vzmetenje, no name prednje vilice, crkovanje elektrike, žarnic, pregrevanje zavor ki naj bi bilo odpravljeno pri replica cup... redno zapečen oziroma črn smernik pri izpuhu.. slaba dobavljivost rezervnih delov (še posebej ogrodje nihajke ipd.) delovala naj bi samo mašina pa še to ker je od yamahe.. motorja priznam si ne lastim in nemorem trditi da je vse to res ampak to kar sem prebral na tistem forumu me je odvrnilo od nakupa novega Tomos 125 replica cup..

btw menda so jih nehali proizvajati ker so šli v - z garancijskimi popravili.

in še za nameček:
vsi imajo isti ključ :lol:

če je post nesramen in neprimeren ga lahko brišete ;)
jst loh potrdim glede zadnje zavore sm šel za prjatlom doskrat v dolino ko mu je zadna brezma krepavala se pa začne tudi kar čudno kadit in malo smrdet ko se ustavič pa disk tud rahlo požari.. to loh potrdim.. in loh tudi kdaj posnamem žereči disk :D
Vsi so vedeli da je to nemogoče.Potem pa je prišel negdo,ki tega ni vedel in uspelo mu je!
“The Power to Win, is a lot of little things, done right.”
Uporabniški avatar
TOMOSRIDER
glava cilindra
Prispevkov: 506
Pridružen: Po Sep 07, 2009 8:56 pm
Kraj: Kočevje

Re: Tomos SM125 Replica Cup

Odgovor Napisal/-a TOMOSRIDER »

nevem no mojmu frendu tut pušča olje pa bremze mu cviljo. Pa tku motor je ful lepu očuvan ga redno vzdržuje pa tu sm pravi da ni neki zadovoljen z njim. je reku da se mu je blu lepš pelat z dt 50 ku s tem :)
Stojim ob motorju, točm bencin in mislim na tebe, ko te jebe!
Uporabniški avatar
filius
specjalka
Prispevkov: 3946
Pridružen: Pe Avg 21, 2009 11:05 am

Re: Tomos SM125 Replica Cup

Odgovor Napisal/-a filius »

In smo spet pri debati, v mojem primerjanju yamahe XT 125 in tomos Sm-a Yamaha zmaga, v vzmetenju vožnji, kvaliteti izdelave yamahca zmaga. Edina stvar ki mi je dejansko všeč pri tomos SM-u mi je zvok. Ostalo pa je bolj tako tako, Gre nikamor, no sj tut XT-ka negre, samo Sm ima zvok Res hud, vender se pelješ tistih 90 in je to. Prva luč po mojem mnenju za okras, ker sveti zelo slabo. Veliko število okvar na Zadni zavori, ter ponavad radi crknejo komplet žmigovci( avtomat za žmigovce)

O kvaliteti nalepk ter izdelave-sestavljanja raje nebi. Nov motor iz trgovine ročka hidravlike obrnena skoraj čisto na dol, sklopke na gor, nalepke, so debele cel mm in se kaj kmalu odlepijo, zic ozek- pri dalših relacijah te boli rit, kestla prakrično ni, oz ko sm sedel gor sm mel filing da sedim na nekem večjem atx-u s podobnim vzmetenjem, in 4T mašino. To je moje videnje. In v primerjavi z SM-om ga XT-ka zmaga po celi črti.

Primerjave med 2T in 4T nebom pisal, imaš že napisano v temi mislim da "prvi motor" pod moj motocikel.

@cerar Če želiš znebit velik denarja, se malo vozit & veliko šravfat kar. SX ali RS, gresta dobro, sploh ko menjaš avspuh, in vgradiš rave ventil( serijsko ga nima) samo ko pa potegneš črto. Pri porabi, serviseranju itd, ugotoviš da nabava motorja nebo lih nek velik strošek, več boš zmetal za benz in ostalo. Da o makaronarskem zlatarstvu sploh ne govorim, zgol za primerjavo, za aprilio RS ali SX, ni važno itak mata iste mašine, te pride prvi zobnik 72€ za yamahco DT 125 R oz X te pride 14.80€...

Uglavnem kar sm pregledu kar sem prevozu, mi je najbol sedla yamaha DT 125X žov nobene pametne ni blo pa sm uzel sam RE. Stvar je zanesliva, poceni servisi, deli so več ali manj usi na zalogi, oz. jih dobiš v roku 7-10 dni, motor lepo konstantno vleče skoraj od štant gasa do konca, končna okoli 140. Medtem ko razne RS-ke in ostalo deluje bolj ko ne na obratih.

Uglavnem vsakemu je svoje všeč, samo sam vem da Aprilije nebo več pri hiši, delala je sicer odlično, samo da glede zlatarstva in precenjenosti rezervnih delov ne govorim. Cagive so itak navitejša različica RS-ke skoraj da, Husquarna je stroj, ki je spet drag, S hondo nimam nekih velikih iskušenj, Samo glede na to da frendu od 18 000 lavfa pa ma zdej 37 000 s tem da vmes ni zamenjal niti svečke, jo lahk sam pohvalim. Pol pa ostanejo več ali manj samo še neke kitajske jajca.

Pomoje sm se dost razpisu, vsak bo itak hvalu in kupu svoje. Pa zašel sem s teme dost. Uglavnem @ kavka. Če kupš SM-a polek stvari ki sem ti jih naštel, je stvar dost ql, z resnim serviseranjem mašina lavfa še pa še, pije dobre 3-3.5L. To je pa to, če ti je ušeč, zakaj pa ne, samo ti pa povem, da ti bo prekmalu postalo švoh, saj gre E90 mimo, preizkušeno js z BT 90 proti frendu iz vasi ki ima Sm-a.
Ja vozim E90 jer to je malo jače,
pa onda drugom na zadnji skače,
je da troši malo više,
al devet konja piše!
Odgovori