Razna vprašanja (delavnica)

Imate probleme z mopedom? dovolite, da vam pomagamo in svetujemo
Odgovori
Johhny12343
zobnik

Re: Razna vprašanja (delavnica)

Odgovor Napisal/-a Johhny12343 »

pdudas napisal/-a: So Jul 05, 2025 4:16 pm
Johhny12343 napisal/-a: So Jul 05, 2025 4:07 pm Where are you from? In slovenia on tehnični pregled, thay will test your top speed, brakes, shocks, tyres and lights. They will not let you go trough if you have aftermarket exhoust and if your moped will go past 25km/h
Obala, Secovjle area.
Want to do it right - that's why I bought last year the Tomos Youngster with almost 5y technicni.
That is not on me.

I am able to repair almost anything - however does not want to deal with authorities for these tuning things. That's why I ask in advance.
So engine is not an issue - just need the 'blokada' and proper exhaust/tyre/lights/brakes/suspension.

Thank you!
I forgot, you can get blokada with a switch so even if you go 100km/h past police and police stop you, you can switch blokada on and go trough those emergency police dyno tests without any problems. But if you have aftermarket exhoust the fine will be around 400€ becouse of the emissions pizdarije.
This is called 90 miles beach, becouse its exactly 55 miles long.(I dont understand that either)
-Jeremy Clarkson
Tomos SE 125 F on toppp
pdudas
batzajla

Odgovor Napisal/-a pdudas »

Johhny12343 napisal/-a: So Jul 05, 2025 4:24 pm
Johhny12343 napisal/-a: So Jul 05, 2025 4:07 pm Where are you from? In slovenia on tehnični pregled, thay will test your top speed, brakes, shocks, tyres and lights. They will not let you go trough if you have aftermarket exhoust and if your moped will go past 25km/h
Obala, Secovjle area.
Want to do it right - that's why I bought last year the Tomos Youngster with almost 5y technicni.
That is not on me.

I am able to repair almost anything - however does not want to deal with authorities for these tuning things. That's why I ask in advance.
So engine is not an issue - just need the 'blokada' and proper exhaust/tyre/lights/brakes/suspension.

Thank you!
I forgot, you can get blokada with a switch so even if you go 100km/h past police and police stop you, you can switch blokada on and go trough those emergency police dyno tests without any problems. But if you have aftermarket exhoust the fine will be around 400€ becouse of the emissions pizdarije.
Thank you!
Useful info.
Johhny12343
zobnik

pdudas napisal/-a: So Jul 05, 2025 8:58 pm
Johhny12343 napisal/-a: So Jul 05, 2025 4:24 pm
Obala, Secovjle area.
That is not on me.

Thank you!
Thank you!
Useful info.
No problem. But how come you don't type in Slovenian if you live in Slovenia? Just asking out of curiosity haha my english ain't so good so sorry for the mistakes :oops: :lol:
This is called 90 miles beach, becouse its exactly 55 miles long.(I dont understand that either)
-Jeremy Clarkson
Tomos SE 125 F on toppp
pdudas
batzajla

Odgovor Napisal/-a pdudas »

Johhny12343 napisal/-a: So Jul 05, 2025 10:25 pm
No problem. But how come you don't type in Slovenian if you live in Slovenia? Just asking out of curiosity haha my english ain't so good so sorry for the mistakes :oops: :lol:
Living in Slovenia, but I am not Slovenian.
And during my work I only use English, so not forced to learn it properly.
Johhny12343
zobnik

pdudas napisal/-a: Ne Jul 06, 2025 9:40 am
Johhny12343 napisal/-a: So Jul 05, 2025 10:25 pm
Living in Slovenia, but I am not Slovenian.
And during my work I only use English, so not forced to learn it properly.
Nice haha, if you have any problems with your moped, just ask and im sure alot of people on this forum will be more than happy to help
-Jeremy Clarkson
Tomos SE 125 F on toppp
Matic1804
auspuh lager

Odgovor Napisal/-a Matic1804 »

Pozdravljeni,
Mene pa zanima ali ima dellorto uplinjač oz. njegov filter večji pretok zraka kot filter od encarwi uplinjača glede na to, da je za A3 dellorto original diza 51 za encaewi pa 46.

LpM
Johhny12343
zobnik

Matic1804 napisal/-a: To Jul 08, 2025 9:23 am Pozdravljeni,
Mene pa zanima ali ima dellorto uplinjač oz. njegov filter večji pretok zraka kot filter od encarwi uplinjača glede na to, da je za A3 dellorto original diza 51 za encaewi pa 46.

LpM
Po izgledu sta enaka. Motor dela isto z obema uplinjačema?
-Jeremy Clarkson
Tomos SE 125 F on toppp
citroen94
zažgan bat

Odgovor Napisal/-a citroen94 »

Zivjo, na APN 6 imam 6 barov kompresije. Mi lahko kdo pove ali je to premalo ali ne? ker je motor res len, ze takoj ko vidi klanec zacne jamrat. Zmontiral sem pa nov meteor 42l bat, in pa rabljen cilinder
Maksimiljan Mikl
auspuh lager

Odgovor Napisal/-a Maksimiljan Mikl »

Lepo pozdravljeni mojstri, imam težavo na svojem apn6s, da ko začnem odvijati vijake pokrova, kjer je zadaj vetrnica, mi iz spodnjega dela bloka (nekje, kjer je spodnji vijak)prične pritekati olje od menjalnika, zdaj pa nevem o čem je vzrok, ker predvidevam,če bi bilo kje tam počeno bi kljub temu, da je privito olje pritekalo. Hvala za v naprej!
Johhny12343
zobnik

Maksimiljan Mikl napisal/-a: Če Jul 10, 2025 11:19 pm Lepo pozdravljeni mojstri, imam težavo na svojem apn6s, da ko začnem odvijati vijake pokrova, kjer je zadaj vetrnica, mi iz spodnjega dela bloka (nekje, kjer je spodnji vijak)prične pritekati olje od menjalnika, zdaj pa nevem o čem je vzrok, ker predvidevam,če bi bilo kje tam počeno bi kljub temu, da je privito olje pritekalo. Hvala za v naprej!
Če ti začne pritekati olje iz menjalnika na desni strani pri vetrnici, sta lahko 2 razloga. Nad kurblom je luknjica tovarniško tako, da mogoče ti od tam teče olje, druga stvar je pa možno, da ti je počil blok oz naredilo luknjico ravko tam ker se zašraufa šrauf, tako, da olje teče skoza samo kadar odviješ šrauf. Pomojem je blok počen.
-Jeremy Clarkson
Tomos SE 125 F on toppp
Odgovori