Lep.
Da še sam zaključim zgodbo: sem se kar nakuril na tole zadevco in šel lani pogledat par motorčkov, ki so se takrat prodajali in so bile zadeve v konkretno žalostnem stanju.
Potem sem šel pogledat še Yamaho WR125X in jo tudi vzel. Stvar sploh ni primerljiva v nobenem primeru, saj Tomos proti njej izgleda kot da je v neki domači delavnici spravljen skupaj, od okvirja, zavor, itd. Cenovno so bile pa zadeve lani kakšnih 500 EUR razlike, kar je vredno vsakega EUR-a. Da niti ne omenjam dostopnosti rezervnih delov.
Cca. 2 meseca nazaj sem WRko tudi (takoj) prodal in vmes užival brez enega samega problema. Takoj po nakupu sem peljal nastavit ventile (motorček je imel 15.000km), zamenjal olje in filter olja in to je bilo to. Perfekten motorček za začetnika. Aja, pa akumulator in pnevmatike sem tudi zamenjal, ampak to je itak potrošni material.
Tomos SM125 Replica Cup
-
- kriva felna
Re: Tomos SM125 Replica Cup
Lih ki smo pri 125 tomosih, da si malo sposodim temo:D. Avgusta sem šel po moj prvi "motor" haha, ki ni več pod moped klaso . Šel sem ga iskat skorej da zastonj glede na cene tisti čas, samo imel je zadnjo prazno gumo in vžgal ni. Tisti dan ko smo ga pripeljali domov sem takoj skočil nanjega in se lotil "popravil". Najprej sem šel do bližnjega vulkanizerja po šlauf-zračnico za zadnje kolo, potem sem razdrl, sedež in tank dol in pregledal vso elektroniko da ne kjr kaj prebiva in na srečo sem videl na bubini nevem ali je kabel slab ali kaj ma je prebivalo. Ovil se z izolir trakom in fnt mwj motor užge v 3 šus. Hitro sem ga sestavil nazaj, malo obrisal prah in natočil bencin seveda in sem šel na prvo furo. Takoj ko sm speljav iz borjača sm začutu tisti navor na vseh obratih enakomerno razporejen,to ni bil tisti ki sem ga bil navajen na moji šestki , to je blo altroke šestka. Maja ben u glavnem dokupu sm še blatnik, in zamenjal vse dize in plovc v karboratorju. Trenutno igleda tako
This is called 90 miles beach, becouse its exactly 55 miles long.(I dont understand that either)
-Jeremy Clarkson
Tomos SE 125 F on toppp
-Jeremy Clarkson
Tomos SE 125 F on toppp
Re: Tomos SM125 Replica Cup
Lep, kje si ga kupil, v Kopru?
Sem enega takega gledal, ma ni imel papirjev. Za tega jih imaš oz. a se da to registrirat na A1 (125 kubikov)?
Sem enega takega gledal, ma ni imel papirjev. Za tega jih imaš oz. a se da to registrirat na A1 (125 kubikov)?
APN4M 83'