APN 6S in Alpino

Predstavite nam svoj moped
Odgovori
Berty
auspuh

APN 6S in Alpino

Odgovor Napisal/-a Berty »

Pozdravljeni,

dobil sem 2 tomos mopeda vendar v enem kupu delov - za obnovo :D
  • APN 6S letnik 1994, moder
  • APN Alpino letnik 2003, rdeč, ki bo šel obnovljen nazaj lastniku.
Stanje obeh je tako kot je, gume, špice in obroči za zamenjat, na enemu vilce polomljene, druge ok, sem že pisal v "Kupim" ampak sem jih našel.

Plan je za modrega: okvir je ok, agregat ok, pomoje vse original (38 bat, valj lep, glava je T14 nič znižana) - zunaj čiščenje, sčistiti vplinjač, naliti novo olje.
Vilice, nihajke in pokrov verige očistit, špricnit v modro.
Sestaviti nazaj vse dobre dele in preveriti če je bil že registriran, ampak po pričevanju ni bil. :)

Plan za rdečega: Hotel sem montirati EBR vilice ampak želimo original izgled, sem dobil dobre. 8-)
Peskanje, epoxi bel temelj, 2k barva RAL 3020 (nisem vedel da je ferarri 3024 pa sem kar to dal) in potem sestava nazaj.
Agregat tudi dober,
Naročeni novi deli za Alpino, slikam ko pridejo in ko bo vse pobarvano :P
Ena slikca "vogal delov" in smeti ki so padle pri prestavljanju v garaži :lol:
Priponke
Kup delov.jpg
APN4M 83'
Berty
auspuh

Re: APN 6S in Alpino

Za Alpinota sem se pomatral da dobim pesta ven iz dveh koles sem pri zadnjem opazil da je počen na ležišču ležaja. Sem dobil novo, obnovil sem prvo in pobarval s črno, oba pesta pa gresta k Simonu po sestavo z novimi naperami in obročema ter centriranje.
Pobarval bom bilanco in čakam še nove dele da grejo skupaj z nihajkami in vilicami na peskanje/barvanje. Kup delov je za stran, sem pa dobil zadnje amortizerje in luč. Čakam še ostalo... :D

Za APN6S bodo kolesa dobra kot so, zadnje nihajke in pokrov verige bom prebarval približno isto kot grušt, potem pa se moped sestavi nazaj skupaj.

Nisem še probaval katero od mašin, upam da delajo normalno, zunaj so videti kot nove (po čiščenju :lol: )
Priponke
1728391558734.jpg
1728391558728.jpg
APN4M 83'
Berty
auspuh

Nekaj delov je že, za Alpinota še čakam kolesa. Novo pesto je slaba kopija, debelina pesta pri luknjah za šice je prevelika in špice ne pašajo lepo notri. Iščemo drugo original ali dobro kopijo...
Pozabil sem na nosilce luči, pa mi jih niso speskali/barvali. Ene dobre moram dobiti in jih pobarvati sam. :roll:
1731503503877.jpg
1731503503869.jpg
Drugo čaka, večinoma vse na lagerju, samo še sestavim. :D

APN6S sem razstavil, spucal, nihajke in prednje vilice sem dobil druge, original vilice so bile zvite. Res ni približna barva, ampak za silo je ok, papirjev pa tak nima (neznan zadnji lastnik). Bil je res zamazan. :mrgreen:
1731503503881.jpg
Kako je z zadnjimi nihajkami, puše so gor ostale, nimajo lufta, edino razmak med njimi je prevelik... mi manjka kakšna večja podložka? V katalogu je 0,5mm - po potrebi.
1731503503865.jpg
APN4M 83'
Berty
auspuh

Še eno vprašanje, nosilci prednje luči mi ne segajo po celi višini od spodnjega trikotnika do zgornjega, pride vmes kaka guma? Spodaj so gumice čez rob...
:|
APN4M 83'
Berty
auspuh

Berty napisal/-a: Če Nov 14, 2024 7:20 pm Še eno vprašanje, nosilci prednje luči mi ne segajo po celi višini od spodnjega trikotnika do zgornjega, pride vmes kaka guma? Spodaj so gumice čez rob...
:|
Tole še vedno noben ne ve? Na APN6s katalogu delov je samo spodaj gumica... Mogoče ko zategnem stisne bolj skupaj?

Zadnje nihajke obeh sem doma stisnil skupaj na hidravlično prešo (100 ton, ni nč zajamrala :lol: ), čeprav niso bile "ripne" najboljše ohranjene.
Uglavnem se nadaljuje sestavljanje - zadnji amortizerji, prednje vilice, obesit gor sedež, tank, agregat... kolesa pa še zmeraj niso :?
APN4M 83'
Odgovori