Hip Hop težave in problemi
Re: Hip Hop težave in problemi
Slabše, ne vleče.
Katero elektriko dat na Tomos Hip Hop, da bo zdržala več kot eno leto?
Indijska zdrži 11 mesecev in nič več.
Indijska zdrži 11 mesecev in nič več.
- automatic_7
- Moderator
- Kraj: okolica Nove Gorice
Katerokoli znamke Iskra/AET
Veliko ste mi že pomagali.Kupil sem brezplatinsko iskro elektriko 12V 50 za Tomos hip hop. Zanima me nastavitev predvžiga .Se to samo pusti milimeter lufta med magnetom in stator ploščo? Ali so kake črtice na magnetu da se to vse priklopi?
Stroboskop.
Na ohišju narediš črtico.
Na magnetu narediš črtico poravnano s črtico na ohišju, ko je bat v GMT (za orientacijo).
Na magnetu narediš črtico, poravnano s črtico na ohišju, ko je bat cca 1,5mm pred GMT (to je cca 20mm ločno levo od črtice GMT).
Užgeš motor in gledaš (svetiš) s stroboskopom, če je črtica predvžiga poravnana s črtico na ohišju, ...če ni poravnana, zamikaš ploščo elektrike levo-desno, da dobiš ustrezen predvžig.
Edino tako boš nastavil.
Na ohišju narediš črtico.
Na magnetu narediš črtico poravnano s črtico na ohišju, ko je bat v GMT (za orientacijo).
Na magnetu narediš črtico, poravnano s črtico na ohišju, ko je bat cca 1,5mm pred GMT (to je cca 20mm ločno levo od črtice GMT).
Užgeš motor in gledaš (svetiš) s stroboskopom, če je črtica predvžiga poravnana s črtico na ohišju, ...če ni poravnana, zamikaš ploščo elektrike levo-desno, da dobiš ustrezen predvžig.
Edino tako boš nastavil.
Torej tudi ta brez platin se nastavlja?
Seveda...ima možnost nastavljanja nekaj stopinj levo-desno ima "šlice" za tiste tri vijake... no ja..vsaj upam, da mislva na ta isto elektriko..
Zamenjal brezplatinski indijski vžig , z iskrinim ,vendar se ne ujame z zunanjo vžigalno tuljavo ki je indijska Nippon .
Ni iskre.očitno bo potrebno kupiti iskrino zunanjo tuljavo .Razen če sem ploščo narobe obrnil, belo navitje je sedaj zgoraj, pri indijskem pa je bilo spodaj.
Ni iskre.očitno bo potrebno kupiti iskrino zunanjo tuljavo .Razen če sem ploščo narobe obrnil, belo navitje je sedaj zgoraj, pri indijskem pa je bilo spodaj.
- automatic_7
- Moderator
- Kraj: okolica Nove Gorice
Obrnil si že prav.zerjavist napisal/-a: ↑To Okt 01, 2024 8:36 pm Zamenjal brezplatinski indijski vžig , z iskrinim ,vendar se ne ujame z zunanjo vžigalno tuljavo ki je indijska Nippon .
Baje bi moralo delat, ma mogoče je tud tvoja tuljava slaba. Ali pa si kupil nedelujoč vžig
Če hočeš imam IDM Italy tuljavo ki je kompatibilna za prodat.
Rešil težavo z Idm tuljavo.
Iskra je.Potrebna je samo še fina nastavitev.
Iskra je.Potrebna je samo še fina nastavitev.