jaz bi izbrel kokusan predvsem zaradi picup-a da bi si lahko namontiral omejevalec samo nisem čisto siguren če se navaden omejevalec splača, bi verjetno moral sam narediti takega da gleda hitrost in spotoma reže obrateŽivnorc napisal/-a: ↑Sr Avg 28, 2024 11:50 am... seveda se ne sme obremenjevati s tem... kar je treba, je treba... mora biti določen pretok zraka za učinkovito hlajenje.
Kajle v magnetu ti ne bo zavrtelo zaradi vetrnice .... kajla v magnetu ne(sme) prenaša(ti) nobene strižne sile. Držati mora konus. Kajla je samo za pozicioniranje magneta na gredi. Jaz malo "potuširam" magnet na gred, da vidim, da naseda po celotnem konusu in da je površina "mat". Če je tako, se nimaš kaj bati , da zavrti magnet. ...pa še navorni ključ je fino, da uporabiš, sploh če nimaš nekega občutka, koliko si privil....mislim, da je treba priviti z nekih 30Nm, kar je razmeroma veliko...tako po občutku, če imaš navadne gedore v roki.
Kokusan je po mojih izkušnjah odlična izbira...pa še Powerbox dokupiš za variabilni vžig, pa si zmagal.
Razna vprašanja o tuningu
Re: Razna vprašanja o tuningu
če motor ne dela je žalost...
... sej čisto lepo delajo tisti kupljeni omejilniki obratov... ima dva potenciometra (grobo in fino nastavljanje obratov) in stikalo za vklop/izklop...
Ja samo ne vem koliko se na motorju z prestavami kaj poznajo a ga toliko zamori da gre manj kot 45kmh
Ima kdo kaj izkušenj?
Ima kdo kaj izkušenj?
To je omejilnik obratov. Dela tako, da ko se približuje nastavljeni vrednosti, lepo začne zmanjševati "moč"...na nastavljeni vrednosti se pa obrati ustavijo, kot je pač nastavljeno. Ni to, da ko pride do določenih obratov, da kar ustavi -crkne mašino.
....res pa je, da obstaja več tipov omejilnikov obratov mašine, ki verjetno različno delujejo.
....res pa je, da obstaja več tipov omejilnikov obratov mašine, ki verjetno različno delujejo.
Hvala za razlago ampak to mi je jasno samo narobe sem vprašanje napisal zanima me če omejevalec na mopedu z prestavami obrate omeji dovolj da gre moped 45kmh a je treba še kaj drugega dodatŽivnorc napisal/-a: ↑Po Sep 02, 2024 1:09 pm To je omejilnik obratov. Dela tako, da ko se približuje nastavljeni vrednosti, lepo začne zmanjševati "moč"...na nastavljeni vrednosti se pa obrati ustavijo, kot je pač nastavljeno. Ni to, da ko pride do določenih obratov, da kar ustavi -crkne mašino.
...da bi jaz vedel, ne.
Zdaj sem naročil dmp 6portnega koliko si pa kaj porezal rebra prosil bi za kakšno sliko ali mere
Lp
Pa če ve kdo za kašen dober portmap bi se priporočal