No adria je mimo (na katero letos nisem šel

), pa tut par mescou odkar sem nazadnje napisal kaj

Na forumu je @berty že objavil sliko iz srečanja na katerem se vidi dokončan BT, tako da sem rekel da moram kej novosti napisat

Na kratko.. Januarja sem imel že vse dele obnovljene in od takrat je bila samo še sestava. Seveda sem spet imel še par problemov
Na novo brušen cilinder z batom
Montiran NOV izpuh, uplinjač itd..
Tukaj sem ga pripravljal za prvi vžig.
Po ZELO dolgem tuhtanju zakaj moped nikakor ne da iskre, sem ugotovil da sta zanič obe navitji ki sem ju imel od BT50

Probal sem vse od novih tuljav do magnetov itd.. Tukaj mi je pomagal @filius
Na novo previte elektrike. Zanič je primarno navitje zato ni bilo iskre. (tisto v belem epoxy). Levo je original
Nastavljanje vžiga na original BT nastavitve 0.8mm. Tukaj se vidi tudi plastika nad cilindrom katero so imeli original samo ATX in CTX.
Prvi vžig končno uspel
Tukaj dodajam že plastike in prtljažnik od AT50N/AB ipd.
V prihodnje morda leovinci izpuh
Tukaj je cunja čez blok ker sem moral ponovno sestaviti sklopko
Tukaj je že poliman. Stranske plastike, nihajka, prve šalčke vilc. Do konca sestavljena mašina
Na koncu pa še registracija in probna vožnja. Dolgo sem čakal da bo vreme

.
Original armatura je že po 30km in pol ure na soncu razpadla

Tako da sem dal nazaj 3d print..
Moped sem rihtal skoraj 2 leti. Vmes je bilo par sprememb kot prvotno mišljeno. Denarno še nevem koliko je šlo, je treba zračunat.
Kar se tiče delov, sem veliko kupil novega kar se je dalo ostalo sem moral obnoviti. Čeprav sem se na veliko izogibal srbskih delov, sem kakšnega tudi montiral (zadnji zobnik).
Ne priporočam srbskih protiprašnih gumic in objemk za šalce oz. tulce prvih vilic..
Zajle so itak tko tko.. Kupil sem vse po 3 kose in niti 2 nista bile enake dolžine

tak da probavam katera bolj paše. Npr. Ena zajla za števec je imela predevel kabel za v polža..
Ne priporočam original armatur za števce, tudi če se dobi nova, ker bo razpadla ne glede ali je nova ali dobro ohranjena, pač tak material+starost. Raje dober 3d print - moje mnenje.