Snel sem še prvi blatnik + nosilčke in spucal in pobarval, temelj, šprickit, baza barvo in avtolak so mi pripravili v sprej glede na obstoječo barvo in jo zelo zadeli

Zakaj nebi samo blokov poravnal na "tuširni mizi"?Berty napisal/-a: ↑Če Sep 19, 2024 4:59 pm Se spet oglašam po dolgem času in ker je konec toplih dni sem se odločil da si uredim mašino APN-ja, sestavljeno iz starih drugih blokov (pri teh mi pušča olje s spodnje strani, nevem od kdaj ampak se vidi na tleh kaplje)
Cilinder, bat kapa, prestave, piramido in novo sklopko pač drobovje premaknem iz teh blokov v novo mašino, z novimi ležaji in semeringi.
Do sedaj sem imel to gred: Gred Tomos APN fi 12 Rocket - Motocros in je zdržala ok, edino magnet mi je obrnilo zaradi napake pri zategovanju.
Zamenjal bi jo zaradi zdrgnjenega konusa, katero priporočate za PVL-jev bat ( Meteor na 1L obroček, fi42)?
Zamenjal bi tudi elektriko, na 12V 85W kokusana z regulatorjem.
Potem bi rad uštimal še 12VDC za žmigovce ki stojijo že nekaj časa (okrogli za okrog lončkov prednjih vilic in zadaj linija za zadnjo luč in z žmigovci). Vem da ni homologirano ampak bolje imet pa živ bit kot brez pa da kdo narobe misli, ali pa padem zaradi nakazovanja z eno roko![]()
Aja bloke imam samo zbrušene na čisto brez barve, neda se mi jih polirat, kakšna ideja za barvo? Črna?![]()
Haha sploh ni problem za te bloke, bi jih poravnal za par stotink na brusu v delavnici. Tudi ojnico bi zrihtal, ma se mi gre da ne dajem nazaj te ki je sigurno že preveč doživela ~2.5 tisoč km.