Predstavim vam bom obnovo mojega mopeda in upam da si bo ta tema komu prišla v pomoč.
Moped je tomos 14m letnik 1983
Prejšnji lastink ka je “obnavljav” vendar ni bilo tako kot bi bilo treba. Na mopedu je bila mašina od apn z 42 batom in bing 12

Moped sem peljal peskati (cena 35€). Nato sem pošprical prvo grund barvo Nato je sledilo kitanje, ker je rezervoar že videl lepše čase

Zamnenjal sem vse ležaje in semerringe, preprešal gred z novo ckr ojnico. Po kakšnem mescu iskanja pa sem naletel na staro zalogo tomos 14m cilindrov in naročil enega, ki je imel znotraj malo rje. Potem sem ga nesel enemu majstru, ki že 2 generacini brusita cilindre in naredi v nulo. Cilinder je samo pobrusil, da je mera 38mm. Vgradil sem 38L bat od MP piston in kupul original bing 13. Na mopedu je bil 6v 17w vžig, ki nima dodatne tuljave za luči, zato sem kupil 6v 19-10/5w bosch vžig ki pa ima še 1 10w tuljavo, ki je načeloma namenjena polnjenju akumolatorja ki ga jaz nimam.
Potem je minilo nekaj časa in sem končno zbrusil primar, da je bil pripravljen za barvanje.
Ral rdeče barve je 3020, sive za mašino in spodenj sel amortizerjev je 9006
Moped je končno prišel z barvanja Belanco, ročke.. sem spolirav
Sedaj pa na sestavljanje
Prišel sem do sem Ko pa sem naletel na problem pri vilicah. Uničen je bil navoj, ki ga bom v ponedeljek dal postružiti tako da bo ostal cel del navoja Dobim tudi števec do 80km/h staro ohišje pa sem že obnovil.