Ali lahko kdo slika in objavi:
a) kako je zmontirana ključavnica krmila (Automatic - mašina A3 letnik 1982 - če je relevantno)
b) kam na okvirju se zahakla vzmet centralnega stojala (takisto Automatic - mašina A3 letnik 1982 - če je relevantno)
Prosim, hvala.
Razna vprašanja (splošno)
Re: Razna vprašanja (splošno)
Na moped želim namontirati smerne utripalke.
Sem pisal na pristojno ministrstvo, ampak si jemljejo čas z odgovorom, če ga bodo sploh podali.
Na internetu sem našel spodaj navedeno odredbo, iz leta 1996 (je to še veljavno, novejše nisem uspel najti).
"O D R E D B O o homologiranju koles z motorjem glede na namestitev svetlobne opreme (št. 74.00)"
(Vir: https://www.uradni-list.si/glasilo-urad ... -st--74-00)
V zgoraj navedeni odredbi so predpisane razdalje, na primer:
Sem pisal na pristojno ministrstvo, ampak si jemljejo čas z odgovorom, če ga bodo sploh podali.
Na internetu sem našel spodaj navedeno odredbo, iz leta 1996 (je to še veljavno, novejše nisem uspel najti).
"O D R E D B O o homologiranju koles z motorjem glede na namestitev svetlobne opreme (št. 74.00)"
(Vir: https://www.uradni-list.si/glasilo-urad ... -st--74-00)
V zgoraj navedeni odredbi so predpisane razdalje, na primer:
Ali je to razdalja od roba žarnice žarometa do roba žarnice smerne utripalke ali od roba do roba reflektorjev, ki so nameščeni za žarnico?3.2.8.3.1.1.3 najmanjša razdalja med svetlečima površinama smerne svetilke in žarometa (žarometov) mora biti 100 mm.
Si pa zakompliciral...
...sej lepo piše: med svetlečima površinama.
Torej med robom (ki gleda proti smerniku - žmigavcu) rdečega stekla pozicijske luči ali zavorne luči ali sprednje luči in med robom (ki gleda proti pozicijski ali zavorni luči ali sprednji luči) rumenega stekla smernika mora biti najmanj 10 cm
Torej med robom (ki gleda proti smerniku - žmigavcu) rdečega stekla pozicijske luči ali zavorne luči ali sprednje luči in med robom (ki gleda proti pozicijski ali zavorni luči ali sprednji luči) rumenega stekla smernika mora biti najmanj 10 cm