Srednja šola

Vse kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
ŠVAS
zariban cilinder
Prispevkov: 119
Pridružen: Po Dec 09, 2013 7:13 am
Kraj: okolica škofje loke

Re: Sredna sola

Odgovor Napisal/-a ŠVAS »

aljo69 napisal/-a:lahko tudi v domačem podjetju ... samo boljše je da delaš prakso drugje in te ne ujčkajo ampak se dejansko nekaj naučiš. Potem pa če imate še družinsko podjetje pa znanje prineseš še domov... drugače za kakšna vprašanja te naj ne bo strah se obrnat na šolo kjer bi se vpisal in ti tam povedo iz prve roke kako je.

Okej hvala,ce bom se kej rabu bom vprasal,zaenkrat pa je to to. Upam da ta tema se komu pride prav ;)
aja pa prosil bi te ce lahko spremenis naslov teme v Srednja šola,da se lepse prebere :)
Hvala
l.p
Uporabniški avatar
njuho
zariban cilinder
Prispevkov: 100
Pridružen: Ne Mar 18, 2012 2:16 pm

Re: Srednja šola

Odgovor Napisal/-a njuho »

Ali gre gdo letos od vas na to šolo.
ctxe90
zobnik
Prispevkov: 187
Pridružen: To Apr 02, 2013 6:42 pm

Re: Sredna sola

Odgovor Napisal/-a ctxe90 »

aljo69 napisal/-a:poklic avtomehanika danes ne obstaja več tolko obstaja avtoserviser, ki ti servisira avto (zamenja dele z drugimi) avtomehanik je pa popravljal ... na tem področju nevem če si lahko uspešen in konkurenčen saj zamenjat zna skoraj vsak ... nekaj naredit sam ali pa popravit je pa druga in tukaj se da dobro služit ... tu pri karoseristu naprimer kakšno širjenje blatnikov in druge predelave karoserije z tem se da služit ... medtem ko avtoserviser pa pač zamenja tist del (npr. oljni filter, jermen, svečke in je to to). Strojni tehnik pa tut ni ravno nič kaj povezan z avtomobili ampak se učiš kaj postružit zavarit in upravljat stroje, da narediš nek izdelek... Dobra prihodnost je v karoseristu ali pa kot strojnik kjer dejansko sam narediš nekaj in lahk pokažeš al si dober ali ne ... serviser pa zamenja tist iztrošen del in je to to .. Da o plačah niti ne govorimo kje je minimalac in kje lahko zaslužiš minimalca na teden oz v parih dneh (seveda če delaš sam kot privatnik)

Malo v razmislek ampak to je zgolj moje mnenje :)

plača tudi za avtokleparja ni nekej dobra tam od 700-800€ se pa bolj splača restavratorstvo v tem je denara samo rabiš imeti nekoga ki je v tem poslu že dolgo in stvar res obvlada da te nauči. Kar se tiče pa dela boš pa uspešen samo če neboš polovičar če boš stvar naredil tako da bo že skoraj sama temelnja pokrila napake.
tudi najpreciznejši stroj rabi mazanje !
Odgovori