LAURA

Predstavite nam svoj projekt
Odgovori
Uporabniški avatar
umetnik
zažgan bat
Prispevkov: 82
Pridružen: Pe Apr 29, 2011 12:48 pm
Kraj: planina-rakek

LAURA

Odgovor Napisal/-a umetnik »

ja ni kej čez zimo je treba neki čarat in eden od projektov ki se bo zgodu je lavra

moja je letnik 68 in je bla v katastroalnem stanju. enkrat žepred leti sm jo prvleku domov ker jo je kolega ko je pucov podstrešje reku da jo bo dav na smetišče. pol jo je manjkalo ostalo je blo tolk rjavo da sm biv mal skeptičen če se bom lotu obnove al ne. pol sm jo pa vseeno probov za silo sestavt in probat če se pokaže kakšno upanje ... zamenjam svečko nastavim platine in probam če se motor kej odziva.... na moje začudenje je vžgal in kar zavidlivo lepo tekel... na mojo srečo sm se pred cajtom peljov mem enga kosovnega in tam stoji z tempera barvami :lol: pobarvan okvir ki ima praktično vse kar meni manjka na moji.. jasno sm pobrav in .... zdej je čas da začnemo.

rjo sm pobrusu kar z eno mal bolj fino lamelno šajbo ... tko je šlo najhitreje in predvsem se nikjer ne vidi da je blo gdaj rjavo. bo treba dat gor 3-4 roke šprica da se pokrijejo vse raze samo ni pa bojazni da bi rja prišla nazaj. treba je vzet v roke še šmirgl in pobrusit ostale dele ki niso tok katastroafalni in pa tam kjer fleks ni pršu zraven ali bi naredu več škode kot koristi. in pa seveda treba bo razkopat, pregledat in porihtat agregat. zihr je tud na motorju kej za poštimat čeprav dela. obročki, ležaji, semeringi pa verjetno še kako drobnarijo bo zih za zamenjat.... sam lepo po vrsti najprej okvir, nihajka, prednje vilice in verjetno tudi feltne... dvomim da je rentabilno ponovno kromiranje ker vprašanje če bi se dal lepo obrusit in spolirat obroče ki so zelo rjavi.

no par slikc upam da bojo vredu ker sm jih mogu konkretno skrčit da jih je naložilo
Priponke
DSC07537.JPG
DSC07536.JPG
DSC07535.JPG
DSC07534.JPG
DSC07533.JPG
DSC07532.JPG
friend bill you out of jail
but a good friend said dam that was fun
Uporabniški avatar
bullet44
Mojster
Prispevkov: 692
Pridružen: To Avg 11, 2009 12:53 pm
Kraj: Ormož

Re: LAURA

Odgovor Napisal/-a bullet44 »

Lepo da si se loto obnove. Upam le, da se ti nebojo vidli sledovi brušenja. Kaj boš naredo to varijanto z velikimi kolesi? ž

Drugače mene tudi čaka še obnova Laure :D
Uporabniški avatar
umetnik
zažgan bat
Prispevkov: 82
Pridružen: Pe Apr 29, 2011 12:48 pm
Kraj: planina-rakek

Re: LAURA

Odgovor Napisal/-a umetnik »

ja z original "velikomi" kolesi. kr se tiče brušenja se ne bo dost poznalo ker brusim z lamelno (šmergl paper) šajbo na fleksu. ostalo bom pobrusu z šmirglom. sicer bom na konc dav ene 2-3 roke šprica gor da bo površina lepa in je. itak pa mi ga bo verjetno mulc prec obdelov tko kot mi je scooter tko da hm... sej nevem zakaj sploh tok truda sam pustmo se presenetit. je pa tud res da una kitajska jajca so relativno okorna in teška za nekoga ki ni vajen vozit nič razen kolesa. zdej ko bo mev 14 let in se bo uradno lohk vozu z mopedom je pa nekak plan da se mal nauči vozit na lavri in pol presedla na kitajca ... pa še bankroteru nom na bencinu k kitajc je na štrom.

drgač pa ja sestavu jo bom iz dveh .... ena ni mela motorja pa feltn ampak so bli pa recmo original amortizerji, sedež, strehce, balanca... pa še kak kos. na moji pa je bil gol grušt z motorjem in feltnami in balanco od starga moškega kolesa.
moja lavra ma zvit okvir tam kjer pride rezervoar .. na drugi je zomnjen nosilc od motorja in pošvasan za kak centi postran... in dodan sedež oz nekaj kar je ostal od njega. najbolši pa je definitivno tempera styling une k sm jo pobrav na kosovcu. pomoje so se neki mulčki igral z njo in jo barval z nekimi vodotopnimi barvami .... tko da je res svinjarija. agregat je odličen ... vžge takoj in razvije nekih 30 kmh končne ki ni bohve kaj sam kukr vidm da jih majo vsi kot 25 kmh mopede verjetno pomen da je normalno hitra. manjkala mi bo sam originalna prednja in zadnja luč ... to bosta zamenjale prerdnja luč od avtomatika in zadnja od kakga starga bicikla. upam da nanjo pašejo pedala od avtomatika ker enga nimam mam pa komplet od avtomatika. sicer važn je da je sam približno enaka dolžina drgač sm v pi**i. sam z tem se bom na konc ubadov.

sej drug teden ko bo naša spet popoldan v šihtu bo probu še mal pošmerglat pa spucat stvari pa pol kako slikco nalimam

l.p. samo
friend bill you out of jail
but a good friend said dam that was fun
Uporabniški avatar
aljo69
el presidente
Prispevkov: 6818
Pridružen: Po Avg 10, 2009 1:53 pm
Kraj: Celje

Re: LAURA

Odgovor Napisal/-a aljo69 »

če te zanimata original luči ... privat ;) lahko tut rušt brez motorja in koles ... poglej pod prodam ;)
Odgovori