Tomos avtomatik a3 sklopka

Imate probleme z mopedom? dovolite, da vam pomagamo in svetujemo
Odgovori
Uporabniški avatar
automatic_7
Moderator
Prispevkov: 4699
Pridružen: Če Avg 13, 2009 2:07 pm
Kraj: okolica Nove Gorice

Re: Tomos avtomatik a3 sklopka

Odgovor Napisal/-a automatic_7 »

Mogoče pa se zlufta tudi tam kjer nasede sklopka prve prestave na gred, ker na a5 in novejših so tam naredili ozoblje.
Mestar
auspuh lager
Prispevkov: 13
Pridružen: Če Avg 11, 2011 7:42 pm

Re: Tomos avtomatik a3 sklopka

Odgovor Napisal/-a Mestar »

prlek napisal/-a: Pe Jan 01, 2021 7:56 pm
Kaj pa na opletajočo ojnico je kdo pomislil? Bi lahko imela tak vpliv do te mere?
Imel sem pa jaz en problem na a3 mašini, ki ga nisem nikoli rešil. Namreč pri speljevanju mi je vrglo iz prestave in potem v prazno nabijalo gas kot bi vrglo v ler. Ko so se obrati umirili je spet nekako nazaj zagrabilo z občutno silo. Pomislil sem, da bi mi lamele zdrsele vendar sem to izključil. Menjal sem celotno menjalno gred z brzinami vendar je ostal problem enak. Vsi vitalni deli v menjalniku so bili brezhibni.

Pozdravljeni!

Jaz imam isti problem kot ga je opisal (prlek) Vsi deli v mašini so OK.."uprašaj feder" je tud OK pa mi vrže iz 1. prstave tako da ne moreš spelati...Mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo?
Uporabniški avatar
prlek
cilinder
Prispevkov: 1026
Pridružen: Ne Dec 07, 2014 1:41 pm
Kraj: Ormož

Re: Tomos avtomatik a3 sklopka

Odgovor Napisal/-a prlek »

Mestar napisal/-a: Ne Jan 10, 2021 6:25 pm
prlek napisal/-a: Pe Jan 01, 2021 7:56 pm
Kaj pa na opletajočo ojnico je kdo pomislil? Bi lahko imela tak vpliv do te mere?
Imel sem pa jaz en problem na a3 mašini, ki ga nisem nikoli rešil. Namreč pri speljevanju mi je vrglo iz prestave in potem v prazno nabijalo gas kot bi vrglo v ler. Ko so se obrati umirili je spet nekako nazaj zagrabilo z občutno silo. Pomislil sem, da bi mi lamele zdrsele vendar sem to izključil. Menjal sem celotno menjalno gred z brzinami vendar je ostal problem enak. Vsi vitalni deli v menjalniku so bili brezhibni.

Pozdravljeni!

Jaz imam isti problem kot ga je opisal (prlek) Vsi deli v mašini so OK.."uprašaj feder" je tud OK pa mi vrže iz 1. prstave tako da ne moreš spelati...Mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo?
Imaš tudi a3 mašino in azbestno sklopko? Poskusi zamenjati lamele sklopke prve brzine za novejšo iz plute, mogoče če bi azbestna drsela. Druge možnosti nevem kaj bi še lahko bilo.
Mestar
auspuh lager
Prispevkov: 13
Pridružen: Če Avg 11, 2011 7:42 pm

Re: Tomos avtomatik a3 sklopka

Odgovor Napisal/-a Mestar »

Zadeva je rešena! 8-)
Ni mi dalo mira pa sem probal z menjavo valčkov na vencu... in dela kot mora! :)
Tako da je problem samo v vencu in valčkah, kateri se obrabijo in ni več pravi kot naleganja, tako da zobnika ne zapre in je potem pod prostim tekom. :D

Slika
Uporabniški avatar
prlek
cilinder
Prispevkov: 1026
Pridružen: Ne Dec 07, 2014 1:41 pm
Kraj: Ormož

Re: Tomos avtomatik a3 sklopka

Odgovor Napisal/-a prlek »

Mestar napisal/-a: Ne Jan 10, 2021 7:36 pm Zadeva je rešena! 8-)
Ni mi dalo mira pa sem probal z menjavo valčkov na vencu... in dela kot mora! :)
Tako da je problem samo v vencu in valčkah, kateri se obrabijo in ni več pravi kot naleganja, tako da zobnika ne zapre in je potem pod prostim tekom. :D

Slika
So bili valjčki kaj obrabljeni? Jaz sem menjal kar cel menjalnik. Na začetku je bilo obetavno nato pa se je zgodba nadaljevala.
Mestar
auspuh lager
Prispevkov: 13
Pridružen: Če Avg 11, 2011 7:42 pm

Re: Tomos avtomatik a3 sklopka

Odgovor Napisal/-a Mestar »

prlek napisal/-a: Ne Jan 10, 2021 9:13 pm
Mestar napisal/-a: Ne Jan 10, 2021 7:36 pm Zadeva je rešena! 8-)
Ni mi dalo mira pa sem probal z menjavo valčkov na vencu... in dela kot mora! :)
Tako da je problem samo v vencu in valčkah, kateri se obrabijo in ni več pravi kot naleganja, tako da zobnika ne zapre in je potem pod prostim tekom. :D

Slika
So bili valjčki kaj obrabljeni? Jaz sem menjal kar cel menjalnik. Na začetku je bilo obetavno nato pa se je zgodba nadaljevala.
Malenkost so bili obrabljeni tako na oko, nisem pa meril...Tudi čuti se na zobniki da ga bolj prime.
Upam da bo funkcioniralo čim dlje :D
Odgovori