Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Imate probleme z mopedom? dovolite, da vam pomagamo in svetujemo
Uporabniški avatar
Kamion
Moderator
Prispevkov: 1148
Pridružen: So Sep 17, 2011 10:39 am
Kontakt:

Re: Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a Kamion » Po Avg 05, 2013 6:28 am

Ne ne bo delal na 6v.
Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson

Cime
auspuh lager
Prispevkov: 8
Pridružen: Po Nov 25, 2013 4:20 pm

Re: Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a Cime » So Nov 30, 2013 4:26 pm

Mene nekaj zanima. Kupil sem obratomer takšnega kot je na prejšni strani mislim da je od gillere. Zdej pa me zanima kako ga je treba zvezat, ker sem probal že kar nekaj kombinacij in ne dela tako kot bi moral. In sicer.
1. Priklopil sem ga plus, na žico od troblje vendar gre samo do 3000 obratou.
2. Priklopil sem plus na rumeno žico z mašine in dela tako kot mora vendar mi potem ne gori luč, če pa priklopim še luč pa spet nedela tako kot mora (3000 obratou)
3.Potem se ga pa priklopil na črn kabl ki gre z mašine na cin špulo ampak mi pa ni hotel uzgati motor.
Ali mi lahko gdo razloži kam naj ga zvežem da bo delal obratomer in luč.
Lp Cime

Uporabniški avatar
aljo69
el presidente
Prispevkov: 6755
Pridružen: Po Avg 10, 2009 10:53 am
Kraj: Celje

Re: Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a aljo69 » So Nov 30, 2013 5:46 pm

Cime napisal/-a:Mene nekaj zanima. Kupil sem obratomer takšnega kot je na prejšni strani mislim da je od gillere. Zdej pa me zanima kako ga je treba zvezat, ker sem probal že kar nekaj kombinacij in ne dela tako kot bi moral. In sicer.
1. Priklopil sem ga plus, na žico od troblje vendar gre samo do 3000 obratou.
2. Priklopil sem plus na rumeno žico z mašine in dela tako kot mora vendar mi potem ne gori luč, če pa priklopim še luč pa spet nedela tako kot mora (3000 obratou)
3.Potem se ga pa priklopil na črn kabl ki gre z mašine na cin špulo ampak mi pa ni hotel uzgati motor.
Ali mi lahko gdo razloži kam naj ga zvežem da bo delal obratomer in luč.
Lp Cime
obratomeri imajo potenciometer notri in če ni pravilno nastavljen ne kaže prav ... sploh pa če je od drugega motorja

Cime
auspuh lager
Prispevkov: 8
Pridružen: Po Nov 25, 2013 4:20 pm

Re: Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a Cime » So Nov 30, 2013 5:55 pm

aljo69 napisal/-a:
Cime napisal/-a:Mene nekaj zanima. Kupil sem obratomer takšnega kot je na prejšni strani mislim da je od gillere. Zdej pa me zanima kako ga je treba zvezat, ker sem probal že kar nekaj kombinacij in ne dela tako kot bi moral. In sicer.
1. Priklopil sem ga plus, na žico od troblje vendar gre samo do 3000 obratou.
2. Priklopil sem plus na rumeno žico z mašine in dela tako kot mora vendar mi potem ne gori luč, če pa priklopim še luč pa spet nedela tako kot mora (3000 obratou)
3.Potem se ga pa priklopil na črn kabl ki gre z mašine na cin špulo ampak mi pa ni hotel uzgati motor.
Ali mi lahko gdo razloži kam naj ga zvežem da bo delal obratomer in luč.
Lp Cime
obratomeri imajo potenciometer notri in če ni pravilno nastavljen ne kaže prav ... sploh pa če je od drugega motorja
No najprej mi povej katera od kombinacij je pravilna.
In kako se nastavlja tist števec od gillere ;)

Uporabniški avatar
aljo69
el presidente
Prispevkov: 6755
Pridružen: Po Avg 10, 2009 10:53 am
Kraj: Celje

Re: Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a aljo69 » So Nov 30, 2013 7:09 pm

Cime napisal/-a:
aljo69 napisal/-a:
Cime napisal/-a:Mene nekaj zanima. Kupil sem obratomer takšnega kot je na prejšni strani mislim da je od gillere. Zdej pa me zanima kako ga je treba zvezat, ker sem probal že kar nekaj kombinacij in ne dela tako kot bi moral. In sicer.
1. Priklopil sem ga plus, na žico od troblje vendar gre samo do 3000 obratou.
2. Priklopil sem plus na rumeno žico z mašine in dela tako kot mora vendar mi potem ne gori luč, če pa priklopim še luč pa spet nedela tako kot mora (3000 obratou)
3.Potem se ga pa priklopil na črn kabl ki gre z mašine na cin špulo ampak mi pa ni hotel uzgati motor.
Ali mi lahko gdo razloži kam naj ga zvežem da bo delal obratomer in luč.
Lp Cime
obratomeri imajo potenciometer notri in če ni pravilno nastavljen ne kaže prav ... sploh pa če je od drugega motorja
No najprej mi povej katera od kombinacij je pravilna.
In kako se nastavlja tist števec od gillere ;)
no najprej lepši odnos ... drugo pa uporabi iskalnik ker je o tem napisanega že dosti samo poiskat je treba ;) še v isti temi ti piše ;)

Uporabniški avatar
automatic_7
Moderator
Prispevkov: 4029
Pridružen: Če Avg 13, 2009 11:07 am
Kraj: okolica Nove Gorice

Re: Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a automatic_7 » Ne Dec 01, 2013 3:59 pm

na žico od troblje in tam zadej je ena majhna luknca in notr z majhnim navadnim izvijačem vrtiš levo desno potenciometer.....

ro-bi
glava cilindra
Prispevkov: 749
Pridružen: Po Apr 09, 2012 2:41 pm

Re: Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a ro-bi » Po Dec 02, 2013 2:53 pm

Tisto ni potenciometer, ampak vrtljivo mikro stikalo, kjer nastaviš , za koliko cilindrov naj dela.

Gregak
auspuh lager
Prispevkov: 3
Pridružen: Sr Okt 09, 2019 3:54 pm

Re: Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a Gregak » Sr Okt 09, 2019 4:37 pm

Jest sem pa za mojega frčija a35 Targa dobil obratomer cev 4p 12v(ima dve žice rdečo in sivo) pa me zanima preden probavam priklopit če je kompatibilen s mojim mopedom.motor ima elektriko 12v 80w.lp

Uporabniški avatar
automatic_7
Moderator
Prispevkov: 4029
Pridružen: Če Avg 13, 2009 11:07 am
Kraj: okolica Nove Gorice

Re: Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a automatic_7 » Sr Okt 09, 2019 6:41 pm

Gregak napisal/-a:
Sr Okt 09, 2019 4:37 pm
Jest sem pa za mojega frčija a35 Targa dobil obratomer cev 4p 12v(ima dve žice rdečo in sivo) pa me zanima preden probavam priklopit če je kompatibilen s mojim mopedom.motor ima elektriko 12v 80w.lp
Je kompatibilen

Gregak
auspuh lager
Prispevkov: 3
Pridružen: Sr Okt 09, 2019 3:54 pm

Re: Priklop obratomerja...Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a Gregak » Če Okt 10, 2019 6:51 am

Priklop pa se naredi na plus od troblje in na maso ali na cinspulo plus pa minus če se ne motim?

Odgovori